2020-09-09 08:36:57• hírek • Bede Emőke / Agerpres

13 megyében növekvő tendenciát mutat az új esetek száma

Képünk illusztráció. Forrás: freepik.com
Képünk illusztráció. Forrás: freepik.com

Az augusztus 31-e és szeptember 6-a közötti héten igazolt koronavírusos megbetegedések 34,4 százalékát Bukarestben, valamint Bákó, Iaşi, Bihar és Prahova megyében regisztráltákközölte szerdán az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP).

A jelentés értelmében a COVID-19-cel összefüggésbe hozható elhalálozások 31 százalékát Bukarestben, valamint Iaşi, Argeş, Máramaros és Temes megyében jegyezték. Nyolc megyében és a fővárosban a 100 ezer lakosra jutó megbetegedések száma az elemzett időszakban meghaladta a 100-at.


Az INSP jelentése szerint tizenhárom megyében növekvő tendenciát mutatott az új esetek száma, ezek a következők: Arad, Bákó, Beszterce-Naszód, Krassó-Szörény, Kovászna, Giurgiu, Hargita, Ialomita, Neamt, Szeben, Suceava, Teleorman és Valcea. Szerencsére vannak olyan megyék is, ahol a görbe elindult az ellenkező irányba: Arges, Buzau, Gorj, Hunyad, Olt, Prahova, Tulcea és Vrancea magyékben az elmúlt napokban csökkentő tendenciát tapasztaltak. Az igazolt fertőzések görbéje a többi megyében, így Szatmárban sem mutatott drasztikus kiugrást vagy zuhanást az elemzett időszakban.



Az összesítés ugyanakkor emellett arra is felhívja a figyelmet, hogy 19-ből egy fertőzött egészségügyi dolgozó.



A jelentés szerint az elhunytak 80,4 százaléka 60 éven felüli volt, 60 százalékuk férfi. A koronavírus okozta szövődmények miatt eddig elhunytak 94,9 százaléka más betegségekben is szenvedett, például szív- és érrendszeri, neurológiai, vese- vagy tüdőbetegségük volt, cukorbetegek vagy túlsúlyosak voltak – derül még ki a tájékoztatásból.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: